Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου. Στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μαρέγκα την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
|