ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Τηγανιά Κοτόπουλου

Υλικά


2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά της σούπας μέλι (κατά προτίμηση πευκοανθόμελο)
1 ποτήρι νερό
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια για τηγανιά. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφού βράσει το κοτόπουλο και έχει σχεδόν τελειώσει το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και αφού σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κοτόπουλο με τις πιπεριές σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή πουρέ. Αν θέλουμε για ένα ελαφρύ βραδινό πιάτο σερβίρουμε το κοτόπουλο με σαλάτα λάχανο ή μαρούλι.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία