Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάμε το γιαούρτι και το αλέυρι σιγά-σιγά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε σε φορμάκια το μίγμα και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20' 25'. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Οταν κρυώσουν τα βγάζουμε από τα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια. Φτιάχνουμε το γλάσο. Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Δένουμε το μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ειδικό εργαλείο ή φτιάχνουμε χωνάκι από αντικολλητικό χαρτί διπλωμένο 2 φορές. Το γεμίζουμε με γλασο και πιέζοντας με τα δάκτυλά μας γαρνίρουμε τα κεκάκια φτιάχνοντας σαν σαλιγγάρι το γλάσο.
|