Εκτέλεση
Βάζετε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ. Βάζετε τη ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στύβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά. Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο. Ζυμώνετε ξανά το μίγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια. Βουτυρώνετε ένα ταψί. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί. Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με ρίγανη. Ρίχνετε μικρά κομμάτια βούτυρο από πάνω. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
|