ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κέϊκ με αχλάδι

Υλικά


30 σαβουαγιάρ
65 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κρόκοι αυγών
1 1/2 κουταλιά του γλ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος
0,3 λίτρα κρέμα γάλακτος
0,3 λίτρα σαντιγύ
1 1/2 κουτ. γλ. ζελατίνα διαλυμένη σε 2 κουτ. σούπας νερό
125 γρ. καρύδια, σε λεπτές φέτες
1 κονσέρβα 400 γρ. αχλάδι, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Βάλτε μια στρωση σαβουαγιάρ σε ντυμένη φόρμα κέϊκ 23 εκ. Κάντε κρέμα με το βουτυρο και τη ζαχαρη άχνη και μετά προσθέστε τους κρόκους των αυγών και τον καφέ. Χτυπήστε τις κρέμες μαζί ώσπου να σφίξουν και προσθέστε τις στο μείγμα του βουτύρου. Προσθεστε τη διαλυμένη ζελατίνα. Σκεπάστε τα σαβουαγιάρ με το 1/3 του μείγματος της κρέμας. Πασπαλίστε ελαφρά με το 1/3 των καρυδιών και σκεπάστε με τις μισές φετες αχλαδιού. Επαναλάβετε τις στρώσεις. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και τελειώστε με την υπόλοιπη κρέμα και 1 στρώση καρύδια 1 εκ. Βάλτε στο ψυγείο ώσπου να στερεοποιηθεί. Βγάλτε προσεκτικά από τη φόρμα και βάλτε σε πιατέλα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία