Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και κάνουμε κατά μήκος μια χαρακιά δυο πόντους μέσα από τα άκρα τους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε καμιά ώρα σε τρυπητό να βγάλουν τυχόν πίκρα. Στο μεταξύ σ? ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο ψηλομομμένα τα κρεμμύδια το σκόρδο και το μαϊντανό, αλατάκι πιπεράκι και όταν μαραθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά Ξεπλένουμε και στύβουμε καλά τις μελιτζάνες, τις περνάμε από το τηγάνι (τηγανίζουμε με λάδι κανονικά) και τις αραδιάζουμε στο ταψί με το άνοιγμά τους προς τα επάνω Γεμίζουμε το άνοιγμα με το μίγμα των κρεμμυδιών Πολτοποιούμε τις ντομάτες και καλύπτουμε τις γεμισμένες μελιτζάνες Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι λάδι και 1 φλιτζάνι βραστό νερό φουρνίζουμε για μισή ώρα -3/4 περίπου να μείνουν με λάδι τους.
|