Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας, κόβοντας τα σε ισομεγέθη κομμάτια. Τα βάζουμε σε μεγάλο δοχείο, ώστε να μπορούμε να τα ανακατέψουμε με άνεση, ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, αλάτι, τους κόκκους πιπεριού ολόκληρους και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε με τα χέρια να καλύψουν τα μπαχαρικά όλα τα υλικά. Παίρνουμε το κουζί (γάστρα πήλινη που κλείνει) και ρίχνουμε μέσα τα καρυκευμένα υλικά μας, τελειώνοντας με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και περιχύνοντας με την μαύρη μπύρα. Σκεπάζουμε το στόμιο του σκεύους μας πρώτα με αλουμινόχαρτο και κλείνουμε απο πάνω με το καπάκι. Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 225 βαθμούς και ψήνουμε (χωρίς να ανοίξουμε καθόλου) για 3 ώρες.
|