ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Ζαχαρωμένες πορτοκαλόφλουδες

Υλικά


5 μεγάλα πορτοκάλια φαγητού
2,5 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόψτε σε στενές λωρίδες τις φλούδες από τα πορτοκάλια και βάλτε τις σε ένα κατσαρολάκι. Σκεπάστε τις με νερό και αφήστε τις να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώστε τις και στεγνώστε τις πάνω σε απορρηφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε το ίδιο άλλες δύο φορές, χρησιμοποιώντας κάθε φορά καινούριο νερό. Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε τα 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη με το 1,5 φλυτζάνι νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει την πρώτη βράση το μίγμα. Μετά, αφήστε το για 15 λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέστε τις στεγνές φλούδες πορτοκαλιού, ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από το σιρόπι, χαμηλώστε τη φωτιά, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου ή μέχρι να ρουφήξουν όλο σχεδόν το σιρόπι, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε μία λαδόκολλα, σκορπίστε 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη και "περάστε" τις φλούδες μία-μία, ώστε να σκεπαστούν με τη ζάχαρη. Απλώστε τις σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου, να στεγνώσουν γαι 12 τουλάχιστον ώρες. Βάλτε τις σε ένα απλό γυάλινο βάζο και αν θέλετε στολίστε το με μία ωραία κορδέλα και χαρίστε το.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία