Εκτέλεση
Κόψτε σε στενές λωρίδες τις φλούδες από τα πορτοκάλια και βάλτε τις σε ένα κατσαρολάκι. Σκεπάστε τις με νερό και αφήστε τις να βράσουν για 5 λεπτά.
Σουρώστε τις και στεγνώστε τις πάνω σε απορρηφητικό χαρτί κουζίνας.
Επαναλάβετε το ίδιο άλλες δύο φορές, χρησιμοποιώντας κάθε φορά καινούριο νερό.
Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε τα 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη με το 1,5 φλυτζάνι νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει την πρώτη βράση το μίγμα. Μετά, αφήστε το για 15 λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέστε τις στεγνές φλούδες πορτοκαλιού, ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από το σιρόπι, χαμηλώστε τη φωτιά, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου ή μέχρι να ρουφήξουν όλο σχεδόν το σιρόπι, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Σε μία λαδόκολλα, σκορπίστε 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη και "περάστε" τις φλούδες μία-μία, ώστε να σκεπαστούν με τη ζάχαρη. Απλώστε τις σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου, να στεγνώσουν γαι 12 τουλάχιστον ώρες.
Βάλτε τις σε ένα απλό γυάλινο βάζο και αν θέλετε στολίστε το με μία ωραία κορδέλα και χαρίστε το.
|