ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Τσιζ κέϊκ με μήλα

Υλικά


1 + 2/3 κουτιά των 250γρ. μπισκότα
digestives με 30% λιγότερα λιπαρά (κατά προτίμηση)
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
2 συσκευασίες των 200γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light
2/3 κούπας ζάχαρη
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος light
3 κρόκοι + 3 ασπράδια
1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής
2 μεγάλα πράσινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

(τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε για να μη μαυρίσουν!) Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια (όχι στο μίξερ, γιατί διαλύονται) και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με κούμπωμα και ανασηκώνουμε τα τοιχώματα του μίγματος σε αρκετό ύψος. Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα στιγμής, το τυρί κρέμα, τους 3 κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με το μίγμα απαλά και το στρώνουμε στη φόρμα με το μπισκότο. Στη συνέχεια, στρώνουμε τις λεπτές φέτες μήλου πάνω από την κρέμα κυκλικά έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε το γλυκό στους 175 C για 1 ώρα και 15?. Αφού κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία