Εκτέλεση
Μέσα στη λεκάνη που ζυμώνουμε , κοσκινίζουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε το αλάτι , τη μαγιά , τις κανέλες , τα γαρύφαλλα και το κάρδαμο. Με χλιαρό νερό , ζυμώνουμε καλά και στο τέλος κρατάμε ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης σαν γροθιά. Μέσα στην υπόλοιπη ζύμη , ζυμώνουμε το λάδι , τις σταφίδες , τα καρύδια και τα αμύγδαλα που έχουμε κόψει με το μαχαίρι σε τρίτα και τέταρτα. Όταν τελειώσει το ζύμωμα , πλάθουμε το ψωμί σε στρογγυλό καρβέλι και το βάζομε σε στρογγυλό ταψί. Παίρνουμε το ζυμάρι που φυλάξαμε και με αυτό πλάθουμε 2 κορδόνια με τα οποία φτιάχνουμε έναν ισοσκελή μεγάλο σταυρό στην επιφάνια του καρβελιού. Αλείφουμε το ψωμί με χλιαρό νερό και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το καρβέλι και το βάζουμε σε μια ζεστή γωνιά για να ανέβει. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε να ψηθεί , σε προ θερμασμένο φούρνο στους 175οc για μία ώρα περίπου.
|