Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα.
Ζεσταίνετε το λάδι στο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου μέχρι να ασπρίσουν από όλες τις μεριές. Προσθέστε το κρεμμύδι, συνεχίστε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά και προσθέστε τις πιπεριές.
Περιχύστε το φαγητό με το κρασί και αφήστε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμά του, περιχύστε με το χυμό του λεμονιού, σκεπάστε το τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά.
Στραγγίστε τα μανιτάρια.
Μετά από περίπου 20? το κρέας έχει μαγειρευτεί, προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε ελαφρά και σκεπάστε το φαγητό. Αφήστε να μαγειρευτεί το φαγητό για 5?-10? ανάλογα με το πόσο ζουμάκι έχει. Προσθέστε τη μουστάρδα-αλάτι, πιπέρι κατά βούληση- και ανακατέψτε ελαφρά.
Προαιρετικά προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και αφήστε το φαγητό στη φωτιά για περίπου 5? να πήξει η σάλτσα. Το φαγητό είναι έτοιμο. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε με πιλάφι.
|