Εκτέλεση
Προθερμάνετε δύο τηγάνια μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Τοποθετήστε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε λίγο να νερό να μουσκέψουν για περίπου 15 λεπτά.
Ενώ προθερμαίνετε τα τηγάνια, ξεκινήστε να φτιάχνετε το καρύκευμα. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και μέσα σε αυτό διαλύστε ένα κύβο βοδινού της Knorr.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας στις μπριζόλες αλλά μόνο στη μία πλευρά τους.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι, με την καρυκευμένη πλευρά να ακουμπά τον πάτο του τηγανιού. Αφήστε τις μπριζόλες να ψηθούν για 3 λεπτά. Αφού οι μπριζόλες μαγειρευτούν ομοιόμορφα, αλείψτε με το υπόλοιπο μείγμα την πάνω μη καρυκευμένη πλευρά της μπριζόλας και γυρίστε την.
Μαγειρέψτε την για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμότητα της εστία της κουζίνας σας και αφήστε τις μπριζόλες να σιγοψηθούν φροντίζοντας να τις γυρίσετε 1 ή 2 ακόμα φορές.
Όσο οι μπριζόλες ψήνονται, ξεκινήστε να ψήνετε τα μανιτάρια.
Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια πλευρώτους και τοποθετήστε τα στο δεύτερο τηγάνι που έχετε προθερμάνει.
Τα αφήνετε να ψηθούν 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
Αφού τα μανιτάρια πλευρώτους ψηθούν, απομακρύνετε τα από την εστία και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα. Βγάλτε από το νερό τα μανιτάρια πορτσίνι και τοποθετήστε τα στο τηγάνι, αφού πρώτα τα έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τα μέχρι να ψηθούν.
Όταν ψηθούν και τα μανιτάρια πορτσίνι, τα τοποθετείτε στην πιατέλα που έχετε και τα μανιτάρια πλευρώτους.
Τοποθετήστε πάνω από τα μανιτάρια τις μπριζόλες και περιχύστε τις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Γαρνίρετε με λίγα κλωναράκια μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
|