Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 6΄-8΄. Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50΄, να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζ.). Βράζουμε για περίπου 20΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
|