ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κεϊκ Καρότου

Υλικά


260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
340 γρ. καρότα τριμμένα
100 γρ. καρύδια (χοντροαλεσμένα)
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
240 ml αραβοσιτέλαιο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μίγμα για γλυκά ή κανέλα
2 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Χτυπάμε τα αυγά σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, το αλάτι, το μίγμα για γλυκά και λίγο λίγο το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε φόρμα που ανοίγει (23 εκ.), σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε εσωτερικά. Για το γλάσο χτυπάμε το τυρί μαζί με το βούτυρο να γίνουν σαν κρέμα και προσθέτουμε πρώτα την άχνη (λίγη λίγη) και μετά τη βανίλια και το ξύσμα. Αφού κρυώσει εντελώς το κέικ το καλύπτουμε με το γλάσο και βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία