ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Spaghettini με κυδώνια & μπρόκολο

Υλικά


350 γρ. ζυμαρικά Spaghettini
1 κιλό κυδώνια (θαλασσινά)
200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
10 ντοματίνια τσέρι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές ελιές
2 ματσάκια ρόκα
μισό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο με μία σκελίδα λιωμένο σκόρδο. Ρίξτε τα κυδώνια, σβήστε τα με λευκό κρασί και βράστε μέχρι που να ανοίξουν. Αφήστε μερικά ολόκληρα και βγάλτε το κέλυφος από τα υπόλοιπα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Βράστε τα ζυμαρικά Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου. Στραγγίξτε μόλις γίνουν al dente και σοτάρετε με τα κυδώνια, τη ρόκα και τα ντοματίνια. Προσθέστε μερικές κουταλιές ψιλοκομμένες ελιές και σερβίρετε.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία