Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τις γαρίδες. Τους κόβουμε τα κεφάλια (τα κρατάμε) και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε με λάδι τα κρεμμυδια (φρέσκα και ξερά) και την πιπεριά.Ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί και τα κεφάλια και αφήνουμε λίγα λεπτά να σωταριστούν και αυτές. Σβήνουμε με κρασί και προθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί αδειάζουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες, συμπληρώνουμε νερό και βάζουμε στο φούρνο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό. Οταν είναι έτοιμο το κριθαράκι σβήνουμε το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα. Αφήνουμε λίγα λεπτά μέσα στον ζεστό φούρνο πριν σερβίρουμε.
|