ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Πιλάφι με θαλασσινά

Υλικά


400 γρ. ρύζι κίτρινο
15 τεμάχια γαρίδες καθαρισμένες
15 τεμάχια μύδια με κέλυφος
200 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
200 γρ. χταπόδι βρασμένο
2 γρ. κρόκο Κοζάνης (προαιρετικό)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κούπα ντοματοχυμό
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γρ. κρασί λευκό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κούπες νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια εξωτερικά, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να ανοίξουν. Όποια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Ζεματάμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, μαραίνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα καλαμάρια, το χταπόδι και τα αχνίζουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τον κρόκο Κοζάνης και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το καρότο και τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε το φαγητό και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15' - 17' . Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και σκεπάζουμε το φαγητό με βαμβακερή πετσέτα. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά και το σερβίρουμε. Σημείωση: Όταν το σερβίρουμε, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία