Εκτέλεση
Κόβουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το ίδιο κάνουμε με τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου για 5΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄, να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κάππαρη και μερικές ελιές για γαρνίρισμα. Αφήνουμε την πιπερονάτα να κρυώσει και τη διατηρούμε για τρεις μέρες στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα, τη σερβίρουμε παγωμένη σαν σαλάτα ή ακόμη και σαν τέλεια γαρνιτούρα σε κρέατα και πουλερικά.
|