Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, μαζί με τα γαρίφαλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε 2-3 βόλτες. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το καρδάμωμο, το ξίδι, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1,5 ώρες. Στην πορεία ελέγχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα, λιώνουμε με ένα πηρούνι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τους σπόρους από τα ρόδια μαζί με τις σταφίδες και λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για 15 λεπτά και στο τέλος ξαναβάζουμε το νουά στη κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Το σερβίρουμε σκέτο, με πατάτες βρασμένες στον ατμό ή με λευκό ρύζι.
|