ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κέικ με ρόδι και καρύδια

Υλικά


2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κούπα αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρόδι καθαρισμένο

Εκτέλεση

Αρχικά, παίρνουμε ένα μαχαίρι και χαράσσουμε προσεκτικά γύρω γύρω ένα ρόδι. Το ανοίγουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του. Αφαιρούμε το άσπρο μέρος. Κατόπιν, ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με το ρόδι. Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με την καστανή ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Έπειτα, προσθέτουμε το ρόδι και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς με αέρα για 40-50 λεπτά. Δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι και βλέπουμε αν βγαίνει στεγνό από το κέικ. Αφού ψηθεί αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία