ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας

Υλικά


500 γρ ριγκατόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ μανιτάρια στρογγυλά κομμένα φετούλες
Μισό φλυτζάνι κρασί λευκό
Μισό φλυτζάνι ζωμός λαχανικών
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να μην παραβράσουν αλλά να «κρατάνε» λίγο. Μέχρι να βράσουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 5-6 λεπτά. Πάντα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε και λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία