ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μανιταρόπιτα με σπανάκι

Υλικά


4 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό χλιαρό
1 κουταλιά λάδι, 1 ξίδι
1 κούπα λάδι , 1 βούτυρο
4 μανιτάρια άγρια ή καλλιέργειας
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λάδι
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό το οποίο το προσθέτουμε λίγο λίγο για να γίνει η ζύμη μαλακή. Την ζυμώνουμε για αρκετή ώρα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια. Τα κομματάκια αυτά τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας σε μικρά φιλαράκια , τα ενώνουμε ανά 2 με λίγο βούτυρο και ανοίγουμε με τον πλάστη 8 φύλλα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση : σοτάρουμε το σπανάκι με το λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά , προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό. Στρώνουμε στο ταψί τα 4 φύλλα αφού τα ραντίσουμε ανά ένα με το μείγμα από το λάδι και το βούτυρο και αφού βάλουμε πάνω τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. 5)Αλείφουμε την πίτα με λίγο νερό και βούτυρο και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για σχεδόν μια ώρα.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία