ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά


4 αχλάδια Williams, καθαρισμένα προσεκτικά
750 ml γλυκό κρασί Samos Anthemis
300 γρ. σοκολάτα 70% bitter
300 γρ. ξηροί καρποί ( φιστίκι Αίγινης, καρύδια, αμύγδαλα)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Μπαχαρικά ( αστεροειδής γλυκάνισος, ένα ξυλάκι κανέλα, 3 γαρύφαλλα)

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τέλος τα αχλάδια. Ποσάρουμε (βράζουμε σε σιγανή φωτιά) μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια για περίπου είκοσι λεπτά (εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι το αχλάδι). Ζεσταίνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Πανάρουμε απαλά τη μία πλευρά των αχλαδιών με τους ξηρούς καρπούς (ψιλοκομμένους σε blender) και μασκάρουμε την άλλη επιφάνεια με τη λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κόντιτα εσπεριδοειδών (ή μόνο πορτοκαλιού)

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία