ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Τρίγωνα

Υλικά


250 γρ. καρυδόψιχα
250 γρ. άχνη
3 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
2 φρυγανιές τριμμένες
κανέλλα - γαρύφαλλο
500 γρ. φύλλο κρούστας
αγνό βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα καρύδια και τα αναμιγνύουμε με την άχνη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και με ένα κουτάλι ενοποιούμε τα υλικά. Η γέμιση είναι έτοιμη. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε σε λωρίδες ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλετε να σας γίνουν τα τρίγωνα. Παίρνουμε μία λωρίδα και αφού την βουτυρώσουμε ελαφρώς, βάζουμε μια κουταλίτσα του γλυκού από την γέμιση{αν ειναι στενές οι λωρίδες, αν όχι περισσότερο}και διπλώνουμε σε τρίγωνο. Αλείφουμε το τριγωνάκι με το βούτυρο και το τοποθετουμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο με ένα μυτερό μαχαιράκι τα τρυπάμε από την μία πλευρά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι, το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά περίπου. Ζεστό όχι καυτό σιρόπι, χλιαρά τρίγωνα. Καλή σας επιτυχία.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία