Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και τον καφέ.
Ενώστε τα δύο μείγματα
και αδειάστε σε μία φόρμα για κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 30-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει αφού ψηθεί για να το γαρνίρετε.
Όσο ψήνεται το κέικ, σχηματίστε τις φλοίδες κουβερτούρας: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
και απλώστε την σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να στεγνώσει λίγο
και τυλίξτε σε ρολό, εγώ το τύλιξα μετά από περίπου 1 ώρα.
Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Χτυπήστε το ρολό καλά με το χέρι σας για να σπάσει η κουβερτούρα, όσο είναι τυλιγμένο και μετά ξετυλίξτε το ρολό και εχετε έτοιμες φλοίδες κουβερτούρας.
Χτυπήστε την φυτική κρέμα σε σφιχτή σαντιγί
και αλείψτε το κέικ από όλες τις πλευρές ή χρησιμοποιήστε κορνέ.
Γαρνίρετε με φλοίδες κουβερτούρας και τα βύσσινα από την κομπόστα στραγγισμένα από το σιρόπι τους. Εναλλακτικά, αν βάλετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο, μπορείτε να ρίξετε 2-3 βύσσινα μαζί με το σιρόπι τους στο κάθε κομμάτι που θα σερβίρετε.
|