ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Τυροπιτάκια με δυόσμο

Υλικά


8 φύλλα κρούστας
1/2 κιλό φέτα
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε καταρχήν τη γέμιση. Βάζετε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και την πιέζετε με ένα πιρούνι να διαλυθεί σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε μέσα τα δύο αυγά και δουλεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει ομοιογενές και τα αυγά να διαλυθούν μέσα στο τυρί. Προσθέτετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα δύο κουτάλια σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο. Δουλεύετε καλά το μείγμα και το αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί. Παίρνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες ίδιου πάχους. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες, ακουμπάτε στην άκρη τους ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τις διπλώνετε σε τριγωνάκι, ανασηκώνοντας την άκρη του φύλλου και διπλώνοντας μέχρι το τέλος. Λαδώνετε καλά ένα μεγάλο ταψί του φούρνου με ένα πινέλο και τοποθετείτε μέσα τα τρίγωνα. .Όταν γεμίσετε και την τελευταία λωρίδα και την κάνετε τριγωνάκι, αλείφετε τα τυροπιτάκια σας με μπόλικο λάδι. Τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 για περίπου 30-40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα. Αν η παρέα έχει ...έρθει την ώρα που βγαίνουν από το φούρνο, μην καθυστερήσετε καθόλου. Σερβίρετέ τα ζεστά με μπιρίτσα ή τσίπουρο, κατά βούληση.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία