Εκτέλεση
Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίξτε το μισό ελαιόλαδο, αφήστε να ζεσταθεί και προσθέστε τη μισή ποσότητα του κρεμμυδιού. Σοτάρετε για δύο λεπτά και προσθέστε τις πατάτες και το σκόρδο. Ρίξτε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι νερό, τους κόκκους μπαχάρι, το ξύλο κανέλας, το φύλλο δάφνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάλτε το καπάκι και αφήστε να βράσουν για 35 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμη. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σοτάρετε με το υπόλοιπο λάδι το υπόλοιπο κρεμμύδι με τις ελιές σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Οταν οι πατάτες μας στην πρώτη κατσαρόλα έχουν μαλακώσει, ρίχνετε το μείγμα με τις ελιές και το κρεμμύδι και ανακινείτε την κατσαρόλα κυκλικά. Αποσύρετε από την φωτιά. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές με τον ψιλοκκομένο μαϊντανό.
|