ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μοσχάρι με μπέικον και κόκκινο κρασί

Υλικά


1 κ. μοσχάρι φιλέτο
3 σκ. σκόρδο σε φέτες
10 με 20 λεπτές φέτες μπέικον
1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
150 ml.κόκκινο κρασί
400 γρ. ντοματάκια στον τρίφτη ή φρέσκιες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. δενδρολίβανο τριμένο
αλατοπίπερο και λάδι

Εκτέλεση

Πλένομε, στραγγίζουμε τα φιλέτα. Τα τρυπάμε με μαχαιράκι και βάζουμε τις μισές φετούλες σκόρδου μες στο κρέας,πασπαλίζουμε με το μισό δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας απλώνουμε δύο λωρίδες μπέικον, βάζουμε απάνω το φιλέτο και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα και μπέικον. Βάζουμε στο ψυγείο μία ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ρολά καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το υπόλοιπο σκόρδο, τα μανιτάρια να σοταριστούν και αυτά λίγο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντοματούλες και το υπόλοιπο δενδρολίβανο. Βάζουμε τα ρολά σε ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία