ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Τάρτα με πράσο και κιμά

Υλικά


2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
1 αυγό
αλάτι
Για τη γέμιση:
1 ½ κιλό πράσα
4 αυγά χτυπημένα
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
λευκό πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, λίγο λίγο νερό και τα ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Σε τηγάνι μεγάλο ή πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά να ροδίσει καλά, για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο, το οποίο το έχουμε πλύνει και το έχουμε κόψει στη μέση. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά, αλατίζουμε (με προσοχή γιατί θα μπουν και τα τυριά), ρίχνουμε λευκό πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μερικά λεπτά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αυγά και τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Παράλληλα έχουμε βγάλει τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη, την τοποθετούμε σε μια φόρμα για τάρτα, την οποία έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και την τρυπάμε. Την ψήνουμε για 7-8 λεπτά στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο λίγο μόνη της και μετά τη βγάζουμε και τοποθετούμε το μείγμα μας ομοιόμορφα. Την ξαναβάζουμε στο φούρνο όπως είναι πλέον μέχρι να μας πάρει ένα χρυσαφί χρώμα περίπου για 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε τριγωνικά κομμάτια.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία