Εκτέλεση
Για τη ζύμη ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, λίγο λίγο νερό και τα ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Σε τηγάνι μεγάλο ή πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά να ροδίσει καλά, για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο, το οποίο το έχουμε πλύνει και το έχουμε κόψει στη μέση. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά, αλατίζουμε (με προσοχή γιατί θα μπουν και τα τυριά), ρίχνουμε λευκό πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μερικά λεπτά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αυγά και τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Παράλληλα έχουμε βγάλει τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη, την τοποθετούμε σε μια φόρμα για τάρτα, την οποία έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και την τρυπάμε. Την ψήνουμε για 7-8 λεπτά στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο λίγο μόνη της και μετά τη βγάζουμε και τοποθετούμε το μείγμα μας ομοιόμορφα. Την ξαναβάζουμε στο φούρνο όπως είναι πλέον μέχρι να μας πάρει ένα χρυσαφί χρώμα περίπου για 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε τριγωνικά κομμάτια.
|