ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Γεμιστά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες

Υλικά


2 μπουτάκια κοτόπουλο
½ kg πατάτες
1 κρεμμύδι (φέτες+ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές (πράσινη+κόκκινη)
2 καρότα
ρίγανη
πάπρικα
κανέλα
κάρυ
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
χυμός μισού λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι
κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Αρχή: Κόβουμε τα λαχανικά (ψιλόκοβω μισό κρεμμύδι, το άλλο μισό φέτες, μπαστουνάκια τα καρότα, ψιλοκόβω πιπεριές, πατάτες στα 8, ψιλοκόβω/λιώνω σκόρδο). Γέμιση: Ανακατεύω σε ένα μπωλ κάρυ, λάδι, αλάτι, ρίγανη, πάπρικα, κεφαλοτύρι, σκόρδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένες πιπεριές, μουστάρδα. Ανακατεύω όλα μαζί. Συνοδευτικό: Βάζω σε ένα μπωλ τις πατάτες, καρότα, φέτες κρεμμύδι, αλάτι, λεμόνι, λάδι, αλάτι, ρίγανη, κανέλα, 1 μικρό ποτήρι νερό. Ανακατεύω όλα μαζί. Γέμισμα: Ανασηκώνω την πέτσα από το μπουτάκι με ένα κουτάλι και βάζω από κάτω 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση, μέχρι να γεμίσει. Το απλώνω να πάει παντού. Αλοίφω λίγο λάδι και ρίχνω κάρυ και αλάτι πάνω στα μπουτάκια Φούρνος: Προθερμαίνω το φούρνο στος 200 βαθμούς.Βάζω τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τα μπουτάκια. Βάζω το φαγητό στο φούρνο για 50?.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία