Εκτέλεση
Διαλύουμε τους κύβους σε ενάμισυ λίτρο ζεστού νερού. Σε μια χύτρα λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μετά το ρύζι χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε στο ρύζι το μισό ζωμό, προσθέτουμε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι (σε μικρές ποσότητες). Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας και προσθέτοντας το υπόλοιπο του ζωμού. Οταν το ρύζι βράσει προσθέτουμε τη γραβιέρα και το υπολοιπο του βουτύρου. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
|