ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κέϊκ λαδιού

Υλικά


3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέϊκιν
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
2/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη σόδα, το γαρύφαλο και την κανέλα. Βάζουμε τις σταφίδες σε νερό για λίγη ώρα, τις στραγγίζουμε και τις αλευρώνουμε μέσα σε μια σίτα τινάζοντας την να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Χτυπάμε 1' στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπόλ με τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. λαδωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε το κέϊκ στους 175 C 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το κέϊκ το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία