Εκτέλεση
Ξεκινάω με το καβούρδισμα των αμυγδάλων σε ανοιχτό σκεύος σε χαμηλή φωτιά (2/9) για 15? περίπου μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύω τακτικά τα αμύγδαλα για να μην αρπάξουν, γιατί αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Λιώνω το ζελέ με το 1 φλ. βραστό νερό. Στραγγίζω τον χυμό λεμονιού και τον προσθέτω κι αυτόν στο ζελέ. Αφήνω το μείγμα στην άκρη να γίνει χλιαρό και στην συνέχεια προσθέτω το στραγγιστό γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και τέλος το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να ενωθούν όλα τα υλικά και στην συνέχεια παγώνω το επιδόρπιο καλά στο ψυγείο για ένα βράδυ τουλάχιστον προτού το σερβίρω την επομένη. Την επομένη που έχει πήξει το γλυκό το σερβίρω και το γαρνίρω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή τα τριμμένα μπισκότα digestive.
|