ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Επιδόρπιο Λεμονιού με Γιαούρτι και Ζελέ

Υλικά


1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
1 φλ. βραστό νερό
1 φλ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2-3 λεμόνια
½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι (με 10% λιπαρά)
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 χούφτες ανάλατα και καθαρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Ξεκινάω με το καβούρδισμα των αμυγδάλων σε ανοιχτό σκεύος σε χαμηλή φωτιά (2/9) για 15? περίπου μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύω τακτικά τα αμύγδαλα για να μην αρπάξουν, γιατί αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Λιώνω το ζελέ με το 1 φλ. βραστό νερό. Στραγγίζω τον χυμό λεμονιού και τον προσθέτω κι αυτόν στο ζελέ. Αφήνω το μείγμα στην άκρη να γίνει χλιαρό και στην συνέχεια προσθέτω το στραγγιστό γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και τέλος το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να ενωθούν όλα τα υλικά και στην συνέχεια παγώνω το επιδόρπιο καλά στο ψυγείο για ένα βράδυ τουλάχιστον προτού το σερβίρω την επομένη. Την επομένη που έχει πήξει το γλυκό το σερβίρω και το γαρνίρω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή τα τριμμένα μπισκότα digestive.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία