Εκτέλεση
Βάζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει (αφού πρώτα πλένουμε και στραγγίσουμε το κρέας μας) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά (για περίπου 40-45 λεπτά). Αφού βράσει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι. Περνάμε από μια σήτα το ζωμό από το μοσχάρι που βράσαμε για να φύγουν τα υπολείμματα και τον βάζουμε να ζεσταθεί. Μόλις αρχίζει να βράζει ο ζωμός προσθέτουμε αλάτι και τις χυλοπίτες μας. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (συνήθως 5 λεπτά) και κατόπιν, τις σουρώνουμε σε ένα τρυπητό μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις χυλοπίτες βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 1 λεπτό και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το χυμό από τις 4 ώριμες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα μας προσθέτουμε αλάτι (στο μεταξύ δοκιμάζουμε γιατί προσθέσαμε αλάτι και στις χυλοπίτες), λίγη κανέλα, το φύλλο δάφνης και πιπέρι. Μόλις βράσει η σάλτσα μας και δέσει είναι έτοιμη. Τότε αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τις χυλοπίτες μας.
|