ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Μοσχαράκι με Χυλοπίτες

Υλικά


500 γραμμάρια χυλοπίτες
800 γραμμάρια μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
λίγη κανέλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
Εκτέλεση Συνταγής

Εκτέλεση

Βάζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει (αφού πρώτα πλένουμε και στραγγίσουμε το κρέας μας) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά (για περίπου 40-45 λεπτά). Αφού βράσει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι. Περνάμε από μια σήτα το ζωμό από το μοσχάρι που βράσαμε για να φύγουν τα υπολείμματα και τον βάζουμε να ζεσταθεί. Μόλις αρχίζει να βράζει ο ζωμός προσθέτουμε αλάτι και τις χυλοπίτες μας. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (συνήθως 5 λεπτά) και κατόπιν, τις σουρώνουμε σε ένα τρυπητό μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις χυλοπίτες βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 1 λεπτό και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το χυμό από τις 4 ώριμες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα μας προσθέτουμε αλάτι (στο μεταξύ δοκιμάζουμε γιατί προσθέσαμε αλάτι και στις χυλοπίτες), λίγη κανέλα, το φύλλο δάφνης και πιπέρι. Μόλις βράσει η σάλτσα μας και δέσει είναι έτοιμη. Τότε αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τις χυλοπίτες μας.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία