Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια, το κονιάκ και το άρωμα. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλέυρι ζυμώνοντας ελαφρά ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Σταματάμε το ζύμωμα και στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. προσπαθώντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 C. για 30' - 35' να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.
|