ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Ροξάκια

Υλικά


1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα σκόνη
3 αβγά
μαγιά νωπή
2 κουτ. γλυκού μπέηκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή/και λεμόνι
2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
κανέλα σε ξυλάκι
μισό φλυτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το κακάο και τα καρύδια σκόνη. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ώστε να έχουμε μια ωραία, ελαστική ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και τη χωρίζουμε στα δύο. Στο ένα μισό, προσθέτουμε το κακάο και τα καρύδια, ώστε να πάρει καφέ χρώμα και ζυμώνουμε να ανακατευτούν. Ανοιγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια τη λευκή ζύμη σε ορθογώνιο πάχους 1/2 εκ. περίπου και πλαθουμε την καφέ σε μπαστούνι κυλινδρικού σχήματος. Το μήκος του μπαστουνιού να είναι ίσο με τη μακριά πλευρά του ορθογωνίου! Βάζουμε το μπαστούνι της καφέ ζύμης στην άκρη του ορθογωνίου και τυλίγουμε σε ρολό, σφιχτά. Κόβουμε το ρολό σε φετάκια, πάχους 1/2 εκατ. περίπου. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς κελσίου. Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του, μέχρι να αρχίσει να "δένει". Περιχύνουμε τα ροξάκια ζεστά και τα καπακώνουμε ώστε να ποτιστούν καλύτερα με το σιρόπι και να μαλακώσουν. Σερβίρουμε όταν κρυώσουν!

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία