ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Κουνέλι τηγανητό

Υλικά


1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
μισό ποτήρι Teriyaki σως
4 κουταλιές πάπρικα
2 κουταλιές ρίγανη
4 κουταλιές κύμινο
4 κουταλιές chicken mix
αλάτι
αλέυρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Προσθέστε σε ένα βαθύ μπώλ το κουνέλι, την σως, όσο αλάτι χρειαστέι για να αλατιστεί όλο και μισή ποσότητα από κάθε μπαχαρικό όπως αναγράφονται. Aνακατέψτε και αφήστε να μαριναριστέι περίπου μία ώρα,σκεπάζοντας με μιά σακούλα και ανακατεύοντας 2-3 φορές ωστε η μαρινάδα μας να πάει παντού. Σε ένα πιάτο βάλτε περίπου ένα ποτήρι αλεύρι και ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα μπαχαρικά που έμειναν καθώς και με ένα κουταλάκι αλάτι (Άν χρησιμοποιήσετε μουστάρδα, προσθέστε την όλη στη μαρινάδα και όχι στο αλεύρι) Βάλτε στο τηγάνι αρκετό λάδι και αφήστε να κάψει. Στο μεταξύ παίρνετε ένα ένα κομμάτι απο το κουνέλι και έτσι όπως είναι το αλευρώνετε. Το κάνετε αυτό για όλα τα κομμάτια και μόλις κάψει το λάδι τηγανίζετε το κουνελάκι σε μέτρια φωτιά, έχοντάς το σκεπασμένο ωστε να μαλακώσει. Αφου ροδίσει απο τη μία πλευρά το γυρίζετε να ροδίσει και απο την άλλη και όταν είναι έτοιμο το βγάζετε, σε απορρόφητικό χαρτί.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία