ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Κυρία Μένια προτείνει

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πιστεύοντας ότι οι συνταγές μας βρίσκουν ανταπόκριση στο... τραπέζι σας και ικανοποιούν τις επιθυμίες σας, συνεχίζουμε να σας προτείνουμε φαγητά εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και όσο γίνεται ελληνικά.

Γιαουρτομπουγάτσα

Υλικά


Για τη βάση
6 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Για την κρέμα
5 αβγά
100 γρ. γιαούρτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
100 γρ. ζάχαρη
παγωτό της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα διπλώνουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μόλις τα φύλλα πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 25 λεπτά. Σερβίρουμε την μπουγάτσα χλιαρή, συνοδεία παγωτού.

AΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία