Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη μπριζέ ως εξής: Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνετε (τριφτά) με το βιτάμ και το ζεστό νερό ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα. Προσθέτετε το αυγό. Ζυμώνετε (να βρέχετε λίγο τα χέρια αν σας κολλάει η ζύμη) και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα περίπου (σκεπασμένη).
Στο μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα φράουλας. Πολτοποιείτε στο μίνι μπλέντερ 7-8 φράουλες και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη μαρμελάδα να πάρουν μια δυο βράσεις. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Απλώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την τρυπάτε σε διάφορα σημεία ώστε να μη φουσκώσει πολύ και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 15'). (Αντί για το τρύπημα μπορείτε να στρώσετε μια λαδόκολλα με λίγα φασόλια γίγαντες ώστε το βάρος να εμποδίσει το περιττό φούσκωμα της τάρτας. Στα 8 με 10 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα, πετάτε τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο ώστε η τάρτα να ροδίσει.) Μόλις ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού (το μπολ και τα πώς-τα-λένε-τα-χτυπητήρια-του-μίξερ να είναι παγωμένα).
Ετοιμάζετε και την κρέμα στιγμής (πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού). Στην κρέμα ενσωματώνετε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά. Στο ψυγείο.
Όταν, λοιπόν, όλα θα είναι δροσερά, στρώνετε πάνω στην τάρτα την κρέμα και από πάνω απλώνετε την σάλτσα φράουλας.
Κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση και γαρνίρετε. Τη βάζετε στο ψυγείο.
|