Εκτέλεση
Καθαρίζετε το σκόρδο και το αφήνετε στο ξίδι όλη νύχτα. Το στραγγίζετε και το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε τις πατάτες και σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι. Οταν αρχίσουν να απορροφώνται το ελαιόλαδο και το ξίδι, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι ή λίγο ακόμα ξίδι. Αδειάζετε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ και σερβίρετε. Αν βγει πολύ πηχτή η σκορδαλία, προσθέτετε λιγο νερό, ενώ αν βγει αραιή, προσθέτετε τριμμένη φρυγανιά.
|