Εκτέλεση
Για το κεικ με ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε: καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους και ακόμα και φρούτα. Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Προσοχή, δεν χρειάζεται να παραγεμίσουμε τη φόρμα μέχρι πάνω, αφού η πίτα θα φουσκώσει. Ψήνουμε το κεικ με ξηρους καρπούς στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κεικ και αυτο θα πρέπει να βγει "καθαρό" Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
|